In je middelbare schooltijd verandert er veel in je leven. Vervelende gevoelens zoals onzekerheid, irritatie en somberheid wisselen zich in snel tempo af met fijne gevoelens. Soms blijven vervelende gevoelens te lang hangen. Thuis en op school kan dit problemen opleveren en ook met leeftijdsgenoten loopt het misschien niet altijd zoals je zou willen.

Pepijn, 16 jaar: ‘Ik voel me nu echt een stuk rustiger in mijn hoofd, het boeit me niet meer zo wat anderen vinden.’

Soms lossen problemen zich vanzelf op of helpt het om er met vrienden of familie over te praten. Zo niet dan kan het fijn zijn om bij praktijk Kina te leren omgaan met lastige gevoelens en situaties. Veel jongeren vinden het prettig om naar iemand toe te gaan die los van school en je ouders staat en die niks door mag vertellen zonder jouw toestemming. Het kan helpen om te praten maar ook andere manieren zoals creatieve oefeningen, samen sporten of dingen doen die je nu niet durft. We overleggen altijd wat jij wil, wat bij jou past en wat helpt.

Lotte, 14 jaar: ‘Het is heel fijn dat er nu minder ruzie is thuis en dat ik van Kina heb geleerd om te zeggen wat ik wil zeggen’.

Zie ook de pagina Tarieven of neem telefonisch contact op via +31649490081.